Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2017

На Миколаївщині звільнено від кримінальної відповідальності колишнього бойовика, який добровільно вийшов з лав терористичної організації «ДНР»

                                                 

Триває процедура звільнення учасників незаконних збройних військових формувань терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР» від кримінальної відповідальності у випадках, якщо вони самостійно добровільно вийшли з лав таких формувань, не приймали участі у нападі на підприємства, установи, організації чи на громадян, їх дії не призвели до загибелі людей чи інших тяжких наслідків, повернулися на підконтрольну органам влади України територію і повідомили правоохоронні органи про існування таких формувань та свою участь у них.

Так, мешканець м. Миколаєва, 1989 р.н., добровільно вступив до лав незаконного збройного військового формування «Оплот» терористичної організації «ДНР» на посаду танкіста – навідника, де у період з червня 2014 року по серпень 2014 року і з травня 2015 року по жовтень 2015 року, отримавши формений одяг, військове спорядження та зброю, здійснював перепускний режим, ніс караульну службу, приймав участь у тренуваннях на полігоні за допомогою важкої військової техніки та іншої стрілецької зброї, приймав участь у проведенні господарських робіт. Водночас, участі у бойових діях проти військовослужбовців сил АТО та нападі на підприємства, установи, організації чи на громадян він не приймав, його дії не призвели до загибелі людей чи інших тяжких наслідків.

Згодом, змінивши погляди на діяльність незаконного збройного військового формування «Оплот» терористичної організації «ДНР», чоловік добровільно вийшов з його лав. Повернувшись  до  міста Миколаєва, колишній бойовик повідомив правоохоронні органи про існування вказаного незаконного збройного формування та свою участь у ньому.

Відповідно до закону, за погодженим прокуратурою Миколаївськї області клопотанням суд звільнив від кримінальної відповідальності, передбаченої ч.2 ст.260 КК України колишнього бойовика з ідентифікаційним позивним «Змій».

Цей приклад - один із шляхів повернення до мирного життя та отримання шансу на нове життя.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 2685