Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2017

У Миколаєві правоохоронці затримали трьох членів злочинного угрупування за вимагання 200 тис грн (ФОТО)

                                   

Сьогодні, 3 липня 2017 року, у м. Миколаєві під процесуальним керівництвом прокуратури Миколаївської області спецпідрозділом СБУ «Альфа» спільно з оперативниками відділу по боротьбі з організованою злочинністю та слідчими Головного управління Нацполіції в області затримано трьох раніше судимих місцевих мешканців за вимагання 200 тис грн, які входять до одного злочинного угрупування.
 
Зазначені кошти затримані вимагали від місцевого мешканця під приводом неіснуючого боргу.

Двох, серед яких зловмисник, якого нібито кличуть «Наум», правоохоронці затримали поблизу кафе «Картопляна хата» по вул. Шосейній, 35 під час передачі частини обумовленої суми  - 20 тис грн. Одночасно в Інгульському районі міста Миколаєва, поблизу свого місця мешкання, затримано ще одного подільника. Раніше зловмисники вже отримали 10 тис грн від потерпілого.

У затриманих виявлено зброю, яку буде направлено на дослідження та перевірено можливість її використання при вчиненні інших кримінальних правопорушень. 

Їх затримано у порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення зловмисникам про підозру за ч. 3 ст.189 КК України (вимагання поєднане з насильством, небезпечним для життя та здоров’я потерпілого, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах) та обрання запобіжного заходу.

Наразі тривають першочергові слідчі дії, проводиться ряд обшуків.

 Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 3165