Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2017

На Миколаївщині прокуратура вимагає повернути у державну власність земельну ділянку чорноморського узбережжя вартістю 6,2 млн грн

                                              

Продовжуючи наступальну роботу по відновленню законності використання земель, прокуратура Миколаївської області в черговий раз відреагувала на факти незаконного відведення Березанською райдержадміністрацією земель чорноморського узбережжя. До нашої справи долучився і небайдужий голова цієї райдержадміністрації С.Танасов, герой АТО, який переймається законністю використання рекреаційних територій та підтримує принципову позицію прокуратури у цій сфері.

Так, встановлено, що колишнім головою Березанської РДА, усупереч вимог земельного, водного та містобудівного законодавства, з перевищенням наданих законом повноважень передано в оренду товариству для забудови комерційними об’єктами частину пляжної території Чорного моря у курортній зоні «Рибаківка» площею 11,3 га вартістю 6,2 млн. грн.

Реагуючи на порушення, прокуратура звернулась до суду з позовом про скасування розпорядження райдержадміністрації, визнання недійсним договору оренди та повернення ділянки державі.  Наразі позов перебуває на розгляді. 

Звертаємось і до інших голів райдержадміністрацій області, депутатського корпусу та громадськості щодо повідомлення про незаконне вибуття з державної та комунальної власності земельних ділянок та інших об’єктів власності задля їх подальшого використання на користь держави та територіальних громад та розраховуємо на підтримку у цьому питанні. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
 
кількість переглядів: 2493