Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.09.2017

Дотримання режимних вимог в установах Державної кримінально-виконавчої служби – один з пріоритетів у діяльності органів прокуратури області

                                                   

Завдяки вжитим керівництвом регіональної прокуратури скоординованим заходам в установах Державної кримінально-виконавчої служби області не допущено надзвичайних подій, насамперед таких, як вчинення масових зворушень, кримінальних правопорушень, пов’язаних з катуванням та іншим жорстоким, нелюдським та таким, що принижує гідність, поводженням з в'язнями.

Так, завдяки узгодженим діям правоохоронців регіону, при спробі доставки до охоронюваних зон установ виконання покарань та попереднього ув’язнення з початку року виявлено та вилучено понад 3 тисячі гривень, що утричі більше ніж за аналогічний період минулого року, удвічі більше, ніж у минулому році, наркотичних засобів (майже 1 кілограм), утричі більше, ніж у минулому році,  одиниць колючо-ріжучих предметів (50) та майже 100 мобільних телефонів.

Узгодженими заходами припинено канали постачання до двох установ виконання покарань області наркотичних засобів, до діяльності яких були причетні працівники зазначених установ.

Загалом, поточного року за результатами здійснення перевірок кримінально – виконавчих установ області внесено 70 документів реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 143 службові особи.

Розпочато досудове розслідування за 20 фактами вчинення службовими особами кримінально-виконавчої служби злочинів, передбачених ст.ст 140, 307, 366 та 367 КК України, а саме: неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, порушення прав пацієнта, незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, службове підроблення, службова недбалість.

Стан додержання законів в установах Державної кримінально-виконавчої служби області, у тому числі щодо додержання режимних вимог, перебуває на постійному контролі прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 2141