Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2017

Правоохоронці затримали викрадача автомобіля, який майже рік переховувався від слідства. Справу вже скеровано до суду

                                            

Правоохоронці Миколаївщини тримають рівень розкриття злочинів минулих років на перших місцях серед інших регіонів України.

Так, за належного процесуального керівництва Первомайської місцевої прокуратури слідчими поліції завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 38-річного мешканця Первомайського району, який у листопаді 2016 року скоїв угон автомобілю «ВАЗ-2105» у м. Первомайськ.

Установлено, що зловмисник, побачивши як власник автівки залишив її незачиненою та ще й з ключем у замку запалення,  вирішив викрасти автомобіль та продати його у сусідньому місті на запчастини. Вже наступного дня, провівши ряд розшукових заходів, працівники поліції знайшли викрадену автівку у сусідньому населеному пункті Костянтинівка та повернули його власнику.

Але затримати крадія по «гарячих слідах» не вдалось, так як останній, продавши викрадений автомобіль, одразу ж відправився до іншої області і його слід загубився. За підозрою у вчинені злочину крадія було оголошено у розшук.

Завдяки скоординованим діям працівників прокуратури та поліції зловмисника було затримано 5 вересня цього року у м. Одеса в порядку ст. 208 КПК України.  Затриманий раніше вже потрапляв в поле зору правоохоронців і притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів. 

З урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів зловмиснику було повідомлено про підозру за ч. 1 ст.289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом) та за наполяганням місцевої прокуратури відносно підозрюваного судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 5 років.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2216