Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2017

Завдяки ефективній співпраці прокуратури Миколаївщини з компетентними органами республіки Польща підозрюваного у вбивстві мешканця Вознесенська, який переховувався від слідства, передано миколаївським правоохоронцям

                                 

Як вже повідомлялось раніше, за наслідками якісної підготовки прокуратурою Миколаївської області документів та зібраної належної доказової бази, компетентними органами Республіки Польща на території цієї держави у квітні цього року затримано 21-річного громадянина України, який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27, п.п 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України (співучасть у вчиненні умисного вбивства на замовлення за попередньою змовою групою осіб). 

У серпні 2017 року Міністерством юстиції Республіки Польща задоволено запит Генеральної прокуратури України про видачу втікача, якого передано  органам Національної поліції України та вже 13 вересня його доставлено до Миколаївського слідчого ізолятору.

У свій час, стосовно нього було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 137 тис грн. Скориставшись наданим йому правом, він вніс заставу та звільнився з місця попереднього ув’язнення. З квітня 2016 року підозрюваний знаходився у міжнародному розшуку.

На даний час вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Нагадаємо, у липні 2015 року в одному із кафе у центрі міста  Вознесенська 21-річний раніше судимий мешканець Миколаївської області за попередньою змовою з іншими двома особами з мисливської зброї застрелили 46-річного місцевого мешканця. Це зухвале вбивство набуло широкого суспільного резонансу.

Завдяки комплексу негласних слідчих (розшукових) дій, які застосував процесуальний прокурор, працівниками поліції було затримано трьох мешканців Миколаївської області за підозрою у вчиненні вбивства. За принципової позиції прокуратури двох вказаних осіб за цей злочин вже засуджено до 12 років 6 місяців та 11 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2220