Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2017

Прокурор області Тарас Дунас та начальник Нацполіції в області Юрій Мороз: працюємо на відновлення довіри (ФОТО)

                                  

У четвер, 5 жовтня 2017 року, відбулась спільна прес-конференція прокурора Миколаївської області Тараса Дунаса та начальника Головного управління Нацполіції в області Юрія Мороза щодо результатів роботи правоохоронних органів Миколаївщини упродовж 9 місяців поточного року та розслідування актуальних кримінальних проваджень.

Як зазначив Тарас Дунас, за дев'ять місяців нинішнього року на Миколаївщині в порівнянні з аналогічним періодом 2016 року кількість зареєстрованих злочинів, незалежно від ступеня їх тяжкості, зменшилася на 22,6 %. А рівень злочинності на 10 тисяч жителів регіону скоротився з 157 до 129 злочинів.

Зокрема стало менше особливо тяжких злочинів - 369 проти 599, тяжких злочинів - 5220 проти 5890. Число умисних вбивств зменшилася з 50 до 30, майже в два рази скоротилася кількість грабежів - з 885 до 461.

«Якщо раніше розкрився кожен 5 злочин або 17%, то на сьогоднішній день розкривається вже 40% кримінальних правопорушень. Всі тяжкі та особливо тяжкі злочини розкриті», - наголосив прокурор області.

Тарас Дунас наголосив, що правоохоронці регіону сподіваються на допомогу з боку громадських формувань. На Миколаївщині їх 88 і налічують вони 3942 члена. 2407 громадських озброєні 3455 одиницями травматичної зброї. Для порівняння: штатна чисельність поліції Миколаївщини - 2881 співробітник. Тому громадські формування - значний резерв. Але не в нинішньому вигляді, упевнений Тарас Дунас, оскільки на даний момент робота збройних громадських формувань носить формальний характер. «Виникає питання: з якою метою використовується такий потужний потенціал зброї?» - запитував прокурор.

Окрім того, Тарас Дунас і Юрій Мороз прокоментували хід розслідування низки резонансних кримінальних проваджень, зокрема, проведення слідчих дій на заводі «Екватор» та в Службі автомобільних доріг в Миколаївській області, розслідування ряду кримінальних проваджень, в яких фігурують народні обранці, «інсулінової справи», «справи ветеринарів» та інших резонансних справ.

Повна версія прес-конференції

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2694