Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2017

У прокуратурі обговорили стан медичного забезпечення в’язнів у місцях несвободи органів поліції (ФОТО)

                                 

Органами прокуратури області постійно приділяється увага дотриманню прав в’язнів, створенню належних умов для їх тримання, вживаються заходи до повноцінного поновлення порушених прав цих осіб, зміцненню законності та правопорядку у місцях несвободи органів Національної поліції області.

За дорученням прокурора області Тараса Дунаса, 5 грудня за участю головного спеціаліста Управління забезпечення прав людини Національної поліції України Олександра Синьова, начальника управління охорони здоров’я Миколаївської ОДА Павла Георгієва, працівників Нацполіції в області проведено нараду щодо дотримання конституційних прав громадян при їх затриманні, поміщенні та триманні у місцях несвободи органів поліції в області на якій обговорено питання врегулювання стану медичного забезпечення в’язнів при поміщенні до місць несвободи органів поліції.

Відкриваючи нараду, заступник прокурора області Анатолій Жмура зазначив, що незважаючи на вжиті заходи, у місцях несвободи органів поліції продовжують мати місце порушення вимог законодавства щодо медико-санітарного забезпечення.

«З метою підвищення якості надання медичної допомоги в’язням, своєчасності, правильності та повноти діагностування захворювань, виконання лікарських рекомендацій, забезпечення спеціалізації та безперервності лікування, необхідно удосконалити механізм реалізації ув’язненими до місць несвободи органів поліції їх права на належне медичне забезпечення», - наголосив заступник прокурора області.

За результатами наради учасниками досягнуто згоди щодо необхідності удосконалення процедури обстеження затриманих осіб та надання їм медичної допомоги за місцем знаходження установи попереднього ув’язнення.

У зв’язку з виявленими порушеннями  вимог законодавства у вказаній сфері прокуратурою області внесено 55 документів реагування, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 28 службових осіб.

Також керівництвом прокуратури Миколаївської області неодноразово висловлювалась підтримка позиції Генерального прокурора Юрія Луценка щодо необхідності передачі від Мінюсту до Міністерства охорони здоров’я функції надання медичної допомоги хворим в установах ДКВС.

Довідково: на території Миколаївської області функціонують 6 ізоляторів тимчасового тримання та 36 кімнат для затриманих територіальних підрозділів поліції.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2371