Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.12.2017

«Конопляний бізнес» - підприємця з Березнегуватого судитимуть за вирощування рослин коноплі

                        

Під процесуальним керівництвом Березнегуватського відділу Баштансткої місцевої прокуратури слідчими Березнегуватського відділу поліції завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 41-річного місцевого мешканця, який вирощував рослини коноплі.

У ході досудового розслідування встановлено, що місцевий підприємець, неподалік села Тернівка Березнегуватського району вирощував на полі площею більше 12 га, разом із соняшником, рослини коноплі. До цього питання він підійшов професійно, обладнавши плантацію системою зрошення та догляду за коноплею. У подальшому, вирощені рослини збирав та зберігав у складському приміщенні, яке облаштував обігрівачами для належного висушування рослин.

У жовтні цього року його злочинну діяльність було припинено правоохоронцями. У ході обшуку вилучено канабіс загальною вагою понад 10 кг, що є особливо великим розміром. 

Як пояснює чоловік, коноплю він вирощував для продажу, щоб розрахуватися з боргами. Його дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 310 та ч. 3 ст. 307 КК України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель та незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів з метою збуту).

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Правопорушнику загрожує покарання у виді позбавлення волі строком від 9 до 12 років.

За інформацією Баштанської місцевої прокуратури

 

кількість переглядів: 2709