Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.01.2018

Слідчі прокуратури завершили розслідування за фактом постановлення суддею завідомо неправосудного рішення стосовно активіста миколаївського Майдану

                          

Слідчими прокуратури Миколаївської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно судді Центрального районного суду м. Миколаєва, який обвинувачу

ється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправосудного рішення).

За даними слідства, у січні 2014 року суддя постановив завідомо неправосудну постанову про визнання винним за ч.ч. 1, 3 ст. 185-1 КУпАП (станом на січень 2014 р.), активіста миколаївського Майдану, який реалізовував своє конституційне право на вільне вираження своїх поглядів і переконань, та призначив стягнення у виді адміністративного арешту строком на 5 діб.

У зв'язку з порушеннями суддею при розгляді справи норм процесуального та матеріального права, апеляційним судом Миколаївської області особу звільнено з-під адміністративного арешту, а справу закрито за відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Слідчими регіональної прокуратури зібрано достатню доказів щодо постановлення суддею неправосудного рішення, що дало можливість 15 вересня 2017 року, за дорученням заступника Генерального прокурора України Анатолія Матіоса, повідомити судді про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 375 КК України.

16 січня 2018 року в порядку ч. 2 ст. 32 КПК України обвинувальний акт направлений для розгляду по суті до Херсонського міського суду Херсонської області.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2378