Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.01.2018

Чотирьом з п’яти членів злочинної групи, яка займалась систематичним розкраданням бюджетних коштів, уже обрано запобіжні заходи

                                 

Упродовж останніх двох тижнів до прокуратури Миколаївської області надходили запити від ЗМІ про надання коментарів щодо досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом систематичного розкрадання бюджетних коштів групою осіб на чолі з депутатом Миколаївської міської ради, у тому числі щодо обрання запобіжного заходу членам цієї групи.

Прокуратура Миколаївської області свідомо утримувалась від будь-яких коментарів у цій справі з метою уникнення тиску на суд.

Незважаючи на різні інсинуації, затягування судових процесів, слідчим суддею Заводського районного суду м. Миколаєва підтримано позицію прокуратури та чотирьом з п’яті членів злочинної групи уже обрано запобіжні заходи.

Зокрема:   депутату Миколаївської міської ради, його помічнику та одного з керівників підприємств обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із встановленням застави у розмірі від 500 тис грн до 16 млн 753 тис грн, сину депутата обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Стосовно ще одного фігуранта у справі судовий розгляд по обранню запобіжного заходу перенесено на 29 січня о 13.10 годин.

Нагадаємо, що члени злочинної групи підозрюються у  вчиненні ряду тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень - ч.1 ст.255 та ч. 3 ст. 27, ч.4 ст.28, ч.3 ст.191, ч.3 ст.27 та ч.4 ст.28, ч.3 ст.369  КК України (створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину, а також керівництво такою організацією або участь у ній, або участь у злочинах, вчинюваних такою організацією, організація підготовки та вчинення у складі злочинної організації заволодінням чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно та за попередньою змовою групою осіб, організація підготовки та вчинення у складі злочинної організації надання службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди за вчинення та не вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду дій з використанням наданого їй службового становища).

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 2973