Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2018

За наполегливої позиції прокуратури нападників на таксиста заарештовано

                        

Ухвалою апеляційного суду Миколаївської області апеляції прокурора на незаконні судові рішення про відмову в обранні стосовно двох жителів Баштанського району, які напали на водія таксі, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, задоволено повністю.

Установлено, 10 січня 2018 року неподалік с. Калинівка Вітовського району двоє чоловіків, 19 та 25 років, за попередньою змовою між собою, з метою заволодіння транспортним засобом із застосуванням заздалегідь приготовленого ножа, скоїли напад на 59-річного водія таксі, який їх віз з автовокзалу міста Миколаєва, спричинивши йому поранення шиї, та заволоділи його автомобілем «Опель Вектра».

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого).
За погодженням із прокурором, органом досудового розслідування направлено до суду клопотання про обрання стосовно зазначеним особам запобіжного заходу – тримання під вартою.

Однак судом незаконно відмовлено в їх задоволенні, та обрано одній особі запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, а іншій – запобіжний захід не обрано взагалі.

Проте прокуратурою було внесено апеляції на вказані рішення суду.

16 лютого 2018 року за результатами розгляду апеляційних скарг прокурора, судом апеляційної інстанції обом підозрюваним обрано винятковий запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2

кількість переглядів: 2616