Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2018

За невжиття заходів щодо протидії корупції притягнуто до відповідальності начальника Управління Державного агентства рибного господарства у Миколаївській області

                          

7 березня 2018 року постановою Центрального районного суду м. Миколаєва за результатами розгляду протоколу, складеного працівниками УЗЕ в області,  притягнуто до адміністративної відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, начальника Управління Державного агентства рибного господарства у Миколаївській області.

Установлено, що посадовець не вжив передбачених Законом України «Про державну службу» заходів щодо звільнення з державної служби підлеглої особи – працівника цього управління, якого у вересні 2017 року судом визнано винним у вчиненні корупційного злочину.

Так, відповідно до вимог частини 1 статті 84 Закону України «Про державну службу», однією з підстав для припинення державної служби у разі втрати державним службовцем права на державну службу є набрання законної сили обвинувальним вироком суду щодо державного службовця за вчинення умисного злочину.

Прокуратурою області у суді вину начальника Управління Державного агентства рибного господарства у Миколаївській області у вчиненні правопорушення, передбаченого  за ч.1 ст. 172-9 КУпАП, повністю доведено, з огляду на що судом на порушника вимог законодавства накладено стягнення у вигляді штрафу у розмірі 2125 грн.

Довідково: стаття 172-9 КУпАП «Невжиття заходів щодо протидії корупції» - невжиття передбачених законом заходів посадовою чи службовою особою органу державної влади, посадовою особою місцевого самоврядування, юридичної особи, їх структурних підрозділів у разі виявлення корупційного правопорушення - тягне за собою накладення штрафу від ста двадцяти п’яти до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 3213