Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.03.2018

Прокуратура продовжує реагувати на незаконні факти вибуття з державної власності особливо цінних земель чорноморського узбережжя

                      

Продовжуючи наступальну роботу по відновленню законності використання земель, Миколаївська місцева прокуратура № 1 в черговий раз відреагувала на порушення інтересів держави щодо незаконного відведення Коблівською сільською радою особливо цінних ділянок чорноморського узбережжя.

Так, ще у 2014 році на підставі рішення Коблівської сільської ради у власність фізичній особі для ведення особистого селянського господарства відведено земельну ділянку площею 0,6 га вартістю понад 1 млн. грн., яка належить до державного лісового фонду та перебуває в межах прибережної захисної смуги Чорного моря, у зв’язку з чим взагалі не може передаватись у приватну власність.

Також Коблівською сільською радою перевищено визначену законом компетенцію, оскільки повноваження щодо розпорядження ділянкою належать Березанській райдержадміністрації.

Крім того, її відведення для особистого селянського господарства є грубим порушенням лісового та містобудівного законодавства, яким на ділянці передбачено можливість знаходження тільки захисних лісових насаджень.

Наразі розгляд позову прокурора в Березанському районному суді триває.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

 

кількість переглядів: 2589