Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2018

Колишньому директору комунального підприємства Южноукраїнська повідомлено про підозру у розтраті 270 тис грн бюджетних коштів

                                

У четвер, 15 березня 2018 року, з урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів, процесуальним керівником Южноукраїнського відділу Первомайської місцевої прокуратури та слідчим Южноукраїнського відділення поліції, колишньому директору комунального закладу «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради» повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 (розтрата чужого майна, шляхом зловживання своїм службовим становищем, у великих розмірах) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що директор комунального закладу, будучи службовою особою, з червня 2013 року по квітень 2017 року шляхом зловживання своїм службовим становищем здійснив розтрату чужого майна у великих розмірах – державних грошових коштів, виділених державою для утримання вихованців вказаного закладу.

Так, не зважаючи на те, що режим звільнення від оподаткування податком на додану вартість відповідно до Податкового кодексу України розповсюджується і на комунальний заклад «Центр соціально-психологічної реабілітації дітей Южноукраїнської міської ради» директором здійснено незаконне включення податку на додану вартість у розрахунки за договорами з приватним підприємством.

Своїми протиправними діями службовець заподіяв місцевому бюджету збитків на загальному суму 270 тис грн.

Досудове розслідування триває. 

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

 

кількість переглядів: 2872