Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.03.2018

Продовжуємо співпрацю з навчальними закладами, спрямовану на формування у молоді правосвідомої поведінки (ФОТО)

                                           

Працівники прокуратури Миколаївської області продовжують співпрацювати з навчальними закладами та із задоволенням проводять зустрічі з старшокласниками та студентами, спрямовані на набуття молоддю необхідних знань щодо захисту прав людини, а також у сфері запобігання злочинності  та корупції.

Так, 17 березня 2018 року, за ініціативи керівництва регіональної прокуратури, прокурором прокуратури з питань організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Андрієм Кременцовим для понад 30 студентів бакалаврату та магістратури Миколаївського інституту права Національного університету «Одеська юридична академія», а також  викладачів зазначеного навчального закладу проведено лекцію на тему: «Організація діяльності у сфері запобігання та протидії корупції», в рамках якої висвітлено питання реалізації функцій прокуратури, як спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції.

На навчальному заході висвітлені  питання організації діяльності органів прокуратури у сфері протидії корупції, повноваження прокурора під час розгляду у суді справ про корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення, основні прояви таких правопорушень, усунення негативних наслідків, завданих ними.

Під час проведення навчального заходу з його учасниками також обговорено  проблемні питання притягнення до відповідальність осіб,  які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, надано відповіді на запитання.  

Захід проведено у рамках започаткованої Генеральною прокуратурою України та Міністерством освіти і науки України практики проведення освітніх проектів та заходів з метою формування у молоді правомірної поведінки, самодисципліни, поваги прав інших людей, усвідомлення юридичної відповідальності за правопорушення.

Проведення практичних навчань є складовою частиною реалізації державної антикорупційної політики щодо формування суспільної підтримки у подоланні корупції, світогляду неприйняття корупції.
 
Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2280