Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.03.2018

Судитимуть двох зловмисників, які вимагали 100 тис доларів у фермера з Братського району (ФОТО)

                          

За результатами досудового розслідування Вознесенською місцевою прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох мешканців м. Кропивницького, які вимагали у керівника одного з фермерських господарств Братського району грошові кошти у розмірі 100 тис грн., погрожуючи вбивством.

Досудовим розслідування встановлено, що упродовж вересня – жовтня 2017 року зловмисники, за попередньою змовою, вимагали від 50-річного фермера 100 тисяч доларів США.  У разі несплати грошей постраждає його сім'я і згорить все майно. Зловмисники повідомили,  що у нього є один тиждень, щоб зібрати потрібну суму. Пізніше фермеру повинні були повідомити, куди потрібно буде привезти гроші. Кілька разів вимагачі призначали зустріч, проте на умовлене місце так і не з'являлися.

Пізніше біля території, де потерпілий зберігав свою сільгосптехніку, на гарячому працівники СБУ та Нацполіції в області затримали одного зловмисника на автомобілі «ВАЗ-2101». Один з вимагачів в салоні свого автомобіля тримав каністру і 12 пляшок з бензином, якими збирався спалити майно потерпілого.  Згодом був затриманий і «організатор» групи, у якого під час обшуку правоохоронці вилучили дві гранати РГД-5, пістолет «ФОРТ-12Р», майже сотню патронів різного калібру, телефони і паспорти інших осіб, золоті вироби, два спецзасоби для негласного зняття інформації.

Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 2 ст.189 та ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України (вимога передачі чужого майна (вимагання), вчинене за попередньою змовою групою осіб, з погрозою вбивства та заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, з пошкодженням та знищенням майна, а також зберігання, придбання вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу).

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

За вказані злочини обвинуваченим загрожує до 7 років позбавлення волі.

фото з сайту Преступности.нет

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2426