Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2018

З початку року правоохоронцями Миколаївщини виявлено 3 злочинних угруповання, які вчиняли шахрайства щодо нерухомого майна громадян та збут наркотичних засобів

                               

Наслідком спільної скоординованої роботи керівників прокуратури Миколаївської області Тараса Дунаса,  начальника Управління Служби Безпеки України в області Олексія Ляха та начальника ГУ Нацполіції в області Юрія Мороза є активізація протидії організованій злочинності, що дала позитивний результат.  

Так, упродовж 3 місяців 2018 року правоохоронними органами в області виявлено три злочинних угруповання, тоді як за аналогічний період минулого року – виявлено лише два. Ці злочинні угруповання вчиняли злочини загально-кримінальної спрямованості – незаконне заволодіння нерухомим майном громадян шляхом шахрайства, збут наркотичних засобів.

З початку року 11 особам повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень у складі організованої групи (тогоріч за аналогічний період – 7 особам).

Завершено розслідування у 2 кримінальних провадженнях за фактами вчинення злочинів у складі організованих груп щодо 8 осіб. До кінця наступного місяця заплановано скерувати до суду ще одне кримінальне провадження з обвинувальним актом щодо 3 осіб.

Зокрема, у березні скеровано до суду обвинувальний акт відносно 4 членів організованої групи, які упродовж 2016 - 2017 років вчинили 40 епізодів незаконного заволодіння нерухомим майном громадян у місті Миколаєві, спричинивши збитки на суму понад 5 млн. гривень.

За результатами судового розгляду двох проваджень стосовно організованих груп судами вже ухвалено обвинувальні вироки стосовно 10 осіб, один з яких набрав законної сили ( у 2017 році розглянуто одне провадження).

Також завдяки ефективній роботі правоохоронців вдалося отримати позитивні результати по так званим «закладкам» наркотиків у м. Миколаєві. Також припинено діяльність ще однієї злочинної групи, що займалася виробництвом та збутом особливо небезпечної психотропної речовини — метамфетаміну. 

Продовжуючи послідовну роботу щодо виявлення кримінальних правопорушень, пов'язаних з розкраданням бюджетних коштів, у січні цього року правоохоронці викрили злочинну групу на чолі з депутатом Миколаївської міської ради, яка займалась систематичним розкраданням. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2887