Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.04.2018

Прокуратурою забезпечено законне використання земель водного фонду у місті Миколаєві

                               

Органами прокуратури в черговий раз вжито заходів цивільно – правового характеру для забезпечення додержання порядку використання земель водоохоронних зон.

Так, діючим законодавством передбачено можливість перебування земельних ділянок, розташованих в межах прибережних захисних смуг, виключно у користуванні фізичних та юридичних осіб.

У той же час установлено, що незважаючи на такі обмеження,  Миколаївською міською радою прийнято рішення про продаж підприємству земельної ділянки площею 0,1 га вартістю близько 100 тис. грн. на узбережжі річки Інгул для обслуговування кемпінгу.

Вказане стало підставою для подання Миколаївською місцевою прокуратурою № 1 до господарського суду області позову про скасування такого незаконного рішення міської ради та визнання недійсним договору купівлі — продажу земельної ділянки.

Судом за результатами розгляду позову підтримано позицію прокуратури  про те, що така земельна ділянка не може перебувати у приватній власності, оскільки розташована у межах прибережної захисної смуги ріки та 4 квітня 2018 року ухвалено рішення про задоволення позовних вимог прокурора.

Отже, завдяки реагуванню органів прокуратури забезпечено скасування незаконних рішення та договору, на підставі яких підприємством набуто право приватної власності на земельну ділянку водного фонду. Наявність судового рішення забезпечить використання такої земельної ділянки відповідно до вимог законодавства.

Загалом, упродовж 2017-2018 років органами прокуратури заявлено до суду понад 100 позовів щодо повернення рекреаційних

територій прибережних захисних смуг Чорного моря та Бузького лиману площею 45 га вартістю майже 60 млн.грн. переважна

більшість з яких на цей час судами задоволена, землі повернуто у власність держави.


Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2246