Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2018

Незнання Закону не звільняє від відповідальності — з початку року щодо 33 депутатів місцевих рад складено протоколи за правопорушення, пов'язані з корупцією

                                                

Органами прокуратури Миколаївської області у тісній співпраці з іншими спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції, упродовж І кварталу поточного року вжито ряд заходів, спрямованих на протидію вчиненню адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, депутатами місцевих рад Миколаївщини.

Упродовж 3 місяців поточного року за різними статтям КУпАП протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, складені стосовно 33 депутатів місцевих рад. 

Переважна більшість порушень виявлена у сфері недодержання вимог фінансового контролю, про що складено 29 протоколів, інші порушення виявлені у сфері  врегулювання конфлікту інтересів.

У судових розглядах всіх справ вказаної категорії забезпечується  участь прокурорів, завдяки принциповій позиції яких до адміністративної відповідальності притягнуто вже 14 депутатів із застосуванням штрафних санкцій.

Зокрема, постановою Миколаївського районного суду від 10 квітня 2018 року за результатами розгляду справи за протоколом, складеним працівниками Управління захисту економіки Нацполіції в області, притягнуто до адміністративної відповідальності депутата Шостаківської сільської ради Миколаївського району за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією (ч.1 ст.172-6 КУпАП).

Установлено, що вказана особа у період декларування у 2017 році доходів за 2016 рік, без поважних причин подала декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування,  лише через 6 місяців від встановленого законодавством строку. На порушника накладено адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 850 грн.

Крім цього, 11 квітня 2018 року постановами цього ж суду за результатами розгляду 2 справ за протоколами, складеними працівниками Управління захисту економіки Нацполіції в області, притягнуто до адміністративної відповідальності депутата Михайлівської сільської ради Миколаївського району за вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією за ч.ч. 1,2 ст.172-7 КУпАП.

Установлено, що вказана особа на одній із сесій сільської  ради у 2017 році голосувала за встановлення премії її чоловіку – голові вказаної сільської ради. Про виниклий реальний конфлікт інтересів депутат не повідомила сесію ради, а прийнявши участь у голосуванні – вчинила дії в умовах реального конфлікту інтересів. На порушника накладені адміністративні стягнення у виді штрафів у розмірі 1700 грн та 3400 грн відповідно.

Органами прокуратури області вживаються необхідні заходи для притягнення винних осіб за правопорушення, пов'язані з корупцією, до передбаченої законодавством відповідальності.  

Нагадуємо, що у прокуратурі Миколаївської області працюють телефони “гарячої лінії”(0512) 47-25-57 та (0512) 47-09-11, на які громадяни можуть повідомити про факти вчинення адміністративних правопорушень, пов'язаних з корупцією.
 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2862