Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.05.2018

Судитимуть місцевого мешканця, який налагодив міжнародний канал з продажу українок за кордон (ФОТО)

                               

За належного процесуального керівництва прокуратури Миколаївської області слідчими поліції завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 34-річного миколаївця, який організував міжнародний канал з продажу українок до Туреччини.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник обирав  жертв з малозабезпечених, неповних сімей, студенток віком від 19-ти до 34-х років худорлявої статури. Надавав оголошення про те, що на роботу за кордоном потрібні танцівниці у нічні клуби, швидко оформлював документи, у тому числі й сертифікати про отримання професійних здібностей хореографа. Обіцяв танцівниця 350-400 доларів США за ніч, а насправді дівчат примушували займатись проституцією.

З цією метою зловмисник відправив «танцювати» у Туреччину трьох дівчат із Миколаївської області.

Завдяки належним координаційним заходам керівництва прокуратури Миколаївської області, управління СБУ в області, відділу по боротьбі зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми ГУНП у Миколаївській області та прикордонної служби,  11 листопада 2017 року, в аеропорту «Одеса», під час відправлення двох дівчат за кордон, протиправну діяльність зловмисника припинено.

У ході обшуків правоохоронці вилучили паспорти, низку угод та листування, комп’ютерну техніку документацію, засоби зв’язку та грошові кошти.

Дії зловмисника кваліфіковано за ч. 2 ст. 149 КК України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини), що карається позбавленням волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої).

11 травня 2018 року обвинувальний акт скеровано до Центрального районного суду м. Миколаєва для розгляду по суті.

Нагадуємо, що в органах прокуратури Миколаївської області працюють телефони “гарячої лінії” для повідомлень про кримінальні правопорушення, пов'язані з торгівлею людьми:

 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2724