Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2018

Заступник прокурора області Анатолій Жмура провів особистий прийом громадян в Ольшанській виправній колонії (ФОТО)

        

Дотримання конституційних прав в’язнів та приведення умов їх тримання в відповідність до міжнародних норм і стандартів умов їх тримання знаходиться під особливою увагою Генерального прокурора, міжнародних інституцій та громадськості.

За дорученням прокурора області Тараса Дунаса працівниками регіональної прокуратури систематично проводяться комплексні перевірки у всіх установах виконання покарань області та здійснюються особисті прийоми в’язнів.

Зокрема, 21 травня 2018 року, заступник прокурора Миколаївської області Анатолій Жмура провів виїзний прийом громадян у державній установі «Ольшанська виправна колонія № 53».
       

Під час прийому засуджені звертались із питаннями щодо порядку відновлення втрачених документів, роз’яснення положень кримінально-виконавчого законодавства щодо умовно-дострокового звільнення.  По кожному питанню Анатолієм Жмурою надано вичерпні відповіді з роз’ясненням законодавства та рекомендаціями.

Заступником прокурора області здійснено обхід приміщень колонії, де утримуються засуджені, харчоблоку, пральні та інших об'єктів установи   з метою перевірки стану комунально-побутового та медичного забезпечення осіб, які утримуються у вказаній установі.

У ході обходу території заступник прокурора області поспілкувався з в'язнями та довів до їх відома інформацію щодо повноважень органів прокуратури  у сфері нагляду за виконанням покарань, прав та обов'язків в'язнів. 
       

За результатами виїзду до установи проведено нараду з керівництвом державної установи “Ольшанська виправна колонія № 53”, у ході якої особливу увагу звернуто на недопущення жорстокого та такого, що принижує гідність в'язнів, поводження з ними, своєчасне поновлення порушених прав осіб, які відбувають покарання.
       

Як вже зазначалось раніше, з метою забезпечення конституційних прав осіб, які перебувають в державній установі «Миколаївський слідчий ізолятор», прокурором області Т. Дунасом ініційовано перед Міністерством юстиції України розгляд питання щодо розташування нової та сучасної установи попереднього ув’язнення з урахуванням міжнародних норм та стандартів саме на території, яку на даний час використовує державна установа “Ольшанська виправна колонія № 53”. 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області


кількість переглядів: 2731