Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.05.2018

Пишаємося миколаївськими студентами-правниками (ФОТО)

                                   

Вже стало доброю традицією зустрічати студентське товариство у прокуратурі Миколаївської області та проводити для них зустрічі з керівництвом відомства та екскурсії.

Зокрема, 22 травня 2018 року, до регіональної прокуратури завітали студенти 1-го курсу Миколаївського юридичного коледжу НУ “Одеська юридична академія”.

Зустріли 30 майбутніх юристів начальник відділу роботи з кадрами Алла Пилипчук та голова профспілкової організації працівників прокуратури Володимир Яценко.

 

 

 

 

 

 


Алла Пилипчук розповіла майбутнім правникам про основні засади та організацію роботи органів прокуратури, порядок працевлаштування, нелегкі буденні справи прокурорів.

 

 

 

 

 

 


Про зародження інституту прокуратури, його реформування, функції та повноваження у різні історичні проміжки часу розповів Володимир Яценко у ході екскурсії до музею.

Студенти дізналися про діяльність органів прокуратури на території Миколаївщини, починаючи з 18 століття, ознайомилися з фотокопіями реальних кримінальних справ, криміналістичною технікою, зразками форменого одягу різних часів, нагородами за сумлінне виконання службових обов’язків  тощо.

 

 

 

 

 

 

Після цього, студенти мали можливість поспілкуватися з прокурором області Тарасом Дунасом. Вітаючи студентів, Тарас Дунас зазначив: «Ви повинні бути зацікавленими в тому, щоб бути досвідченими спеціалістами, патріотами рідного краю, своєї держави, не байдужими до подій, які відбуваються у державі, не втрачати амбіцій, вірити в себе і свої можливості. Не вірте чужому судженню - формуйте своє." 

Також прокурор області відповів на запитання молоді щодо проходження стажування в органах прокуратури, порядку призначення на посаду прокурора, проходження конкурсу.

Творчих студентів було запрошено взяти участь у засіданнях прес-клубу прокуратури області задля позитивного формування інформаційного простору та більш детальнішого ознайомлення з роботою прокуратури.

У свою чергу, студенти поділились своїми враженнями від візиту до прокуратури. Зокрема, Карина Гевеленко зазначила, що дуже цікаво поспілкуватися з справжніми прокурорами та дізнатися про роботу прокуратури, ознайомитися з історією прокуратури Миколаївської області.

А Нікіта Колпак поділився враженнями від знайомства з прокурором області, який розповів не тільки про роботу прокурорів, а й ще про свій життєвий шлях, життєві принципи.
 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2167