Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2018

Працівники прокуратури продовжують ділитися досвідом із молодим поколінням (ФОТО)

                                   

Регіональною прокуратурою продовжується реалізація заходів, у рамках започаткованої Генеральною прокуратурою України та Міністерством освіти і науки України практики проведення освітніх проектів та заходів, з метою формування у молоді правомірної поведінки, самодисципліни, поваги прав інших людей, усвідомлення юридичної відповідальності за правопорушення.

Зокрема, 17 травня 2018 року, начальник відділу прокуратури області Дмитро Коробченко ознайомив студентів Миколаївського міжрегіонального інституту розвитку  людини «Україна» з діяльністю органів прокуратури у сфері представництва інтересів держави в суді.

У ході зустрічі Д. Коробченко розповів про важливість існування функції прокуратури щодо представництва інтересів держави в суді, особливості її реалізації в умовах законодавчих змін, а також про основні принципи організації представництва прокурорів та особливості участі у розгляді справ у порядку цивільного, господарського та адміністративного судочинства.   «Наявність у прокурора повноважень представляти інтереси держави в суді часто є чи не єдиним способом відновити законність і встановити справедливість у судовому порядку. Як правило заходами представницького характеру прокурори реагують на порушення вимог бюджетного законодавства під час здійснення публічних закупівель, незаконне відчуження об’єктів державної та комунальної власності, незаконне використання і протиправне скорочення територій природно-заповідного фонду, нецільове використання земель у межах прибережної захисної смуги та водоохоронних зон, земель сільськогосподарського призначення”, - наголосив прокурор.

Дмитро Коробченко ознайомив слухачів з позитивними напрацюваннями органів прокуратури у сфері представництва. Так, упродовж минулого та поточного років до суду прокурорами пред’явлено майже 400 позовів на суму 362,8 млн. грн. Судами розглянуто та задоволено позовні вимоги на суму майже 184 млн. грн., добровільно відшкодовано ще 8,6 млн. грн., реально виконано судових рішень на суму 126 млн. грн., у власність держави та територіальних громад фактично повернуто та попереджено незаконне вибуття 1330 га земель.

Окрім того, цього ж дня прокурором Миколаївської місцевої прокуратури № 1 Іваном Хоміком проведено тематичний захід зі студентами 2 та 3 курсів юридичного факультету Чорноморського національного університету ім. П. Могили, яким охоплено понад 50 слухачів.

Іван Хомік розповів майбутнім правникам про історію органів прокуратури та про діяльність сучасної прокуратури в умовах реформування, ознайомив з її конституційними функціями.

Молодь брала участь у спілкуванні, ставила запитання та отримувала вичерпні відповіді.  Працівники прокуратури закликали підлітків обдумувати свої вчинки та не допускати порушення законів.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2146