Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.05.2018

За замах на умисне вбивство — 7 років позбавлення волі

                    

За належного підтримання публічного обвинувачення  Южноукраїнським відділом Первомайської місцевої прокуратури колегією суддів Вознесенського міськрайонного суду завершено судовий розгляд у кримінальному провадженні стосовно 43-річного мешканця м. Южноукраїнська, яким вчинено замах на умисне вбивство.  

Під час судового розгляду встановлено, що у січні 2016 року, перебуваючи в одному із кафе м. Южноукраїнська, у обвинуваченого виник конфлікт з відвідувачем кафе.  У ході конфлікту, обвинувачений дістав ніж та, знаходячись обличчям до потерпілого, наніс множинні удари ножем в область грудної клітини останнього. В результаті дій обвинуваченого потерпілому спричинено проникаюче колото-різане поранення грудної клітини з пошкодженням серця та гострою крововтратою.  

Завдяки професійним діям лікарів життя потерпілого вдалося врятувати.

Намагаючись уникнути покарання за особливо тяжкий злочин, обвинувачений висунув у суді власну версію подій та повідомив, що не мав умислу на вбивство потерпілого, а наносив удари останньому хаотично, в ході бійки між ними, щоб зупинити потерпілого, який викручував йому стопу ноги.

Водночас, сукупністю наданих доказів, прокурором доведено у суді, що характер, послідовність і динамічність дій обвинуваченого, його поведінка до, під час і після вчинення злочину, локалізація тілесних ушкоджень у потерпілого (усі ушкодження нанесено в область життєво важливих органів), механізм їх спричинення, знаряддя злочину, яким був ніж,  свідчать про умисний характер дій обвинуваченого, спрямованих на вбивство потерпілого, однак смерть останнього не настала лише через обставини, які не залежали від волі обвинуваченого.

Прокурором, під час судових дебатів, зорієнтовано суд на кваліфікацію дій обвинуваченого за ч.2 ст. 15, ч.1 ст. 115 КК України та призначення йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі. Суд повністю підтримав позицію прокурора.  

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2703