Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2018

Із початку року за вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, до відповідальності притягнуто 40 осіб

                               

Правоохоронні органи області продовжують вживати дієві заходи у сфері протидії адміністративним правопорушенням, пов’язаним з корупцією.

За результатами судового розгляду протоколів, погоджених з регіональною прокуратурою, адміністративне стягнення у вигляді штрафу накладено на 40 осіб, з яких 19 депутатів сільських, селищних, міських рад, 13 правоохоронців, 3 державних службовців,  2 службових осіб органів виконавчої влади, 3 посадових та службових осіб інших органів державної влади. На вказаних осіб накладено штрафи на суму понад 45 тис грн.

Слід зазначити, що переважна більшість вказаних осіб скоїли  адміністративні правопорушення, пов’язані  з корупцією, порушуючи вимоги фінансового контролю під час процедури декларування, а також не виконавши додаткові вимоги фінансового контролю щодо своєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані. Так, за ч.1 ст. 172-6 КУпАП притягнуто до відповідальності 32 особи, за ч.2 ст. 172-6 КУпАП – 4 особи.

Зокрема, постановами Центрального районного суду м. Миколаєва від 29.05.2018 колишніх старшого слідчого та слідчого Центрального відділу поліції визнано винними у порушенні вимог статті 45 Закону України «Про запобігання корупції», а саме у несвоєчасному поданні декларацій особи, яка припиняє діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування. Дії вказаних осіб кваліфіковано за ч.1 ст. 172-6 КУпАП. Порушників притягнуто до відповідальності  у вигляді штрафу у розмірі 850 грн кожному.      

Постановою Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 24.05.2018 притягнуто до відповідальності депутата Щербанівської сільської ради, якого визнано винним у вчиненні  адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, передбачених  ч.2 ст. 172-6 КУпАП.

За обставинами зазначених справ вказаний депутат, у серпні 2017 року придбав у власність автотранспортний засіб вартістю понад 235 тис грн, а в грудні 2017 року продав інший транспортний засіб, якій належав йому на праві власності, одержавши прибуток у сумі 223 тис грн.

В обох випадках, у порушення вимог ст. 52 Закону України «Про запобігання корупції», депутатом не повідомлено НАЗК про суттєві зміни у майновому стані. На порушника судом накладено стягнення у вигляді штрафу 1717 грн.

Діяльність правоохоронних органів у сфері запобігання та протидії правопорушенням, пов’язаним з корупцією, перебуває на постійному контролі регіональної прокуратури.

Прес-служба прокуратури Миколаъвськоъ області

кількість переглядів: 2524