Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2018

У Врадіївському районі адмінстрація ліцею незаконно здала в оренду під виглядом обробітку 247,9 га землі вартістю понад 6 млн грн

                              

Органи прокуратури Миколаївщини, відстоюючи інтереси держави у сфері земельних правовідносин, принципово реагують на незаконні угоди щодо використання земель наданих закладам освіти.

Так, Первомайською місцевою прокуратурою  пред’явлено позовну заяву в інтересах держави про визнання недійсними двох договорів про спільну діяльність з обробітку земельних ділянок державної форми власності загальною площею 247,9 га вартістю 6 млн. грн. та зобов’язання повернути її постійному користувачу.

Установлено, що у 1992 році Маринівському професійному аграрному ліцею у постійне користування виділено 247,9 га для ведення підсобного господарства. У березні 2017 року ліцеєм укладено два договори про спільний обробіток зазначеної землі з фізичною особою – підприємцем. Однак, умови спірних угод свідчать, що вони укладені відповідачами з метою приховання інших правочинів - договорів оренди землі. Водночас,  як постійний користувач землі, ліцей не наділений повноваженнями  щодо передачі її в оренду.

Крім того, внаслідок незаконних дій відповідачів фактично змінено цільове призначення землі, яка стала використовуватися у комерційних цілях для товарного сільгоспвиробництва.

Судовий розгляд справи триває.
 
За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2701