Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.06.2018

Голова фермерського господарства Березанського району відповість перед судом за махінації із землею

                               

Завдяки вжитим Березанським відділом Миколаївської місцевої прокуратури № 1 рішучим заходам виявлено факт  незаконного відчуження земель сільськогосподарського призначення загальною площею понад 6 га в Березанському районі.

Зокрема, за належного процесуального керівництва місцевої прокуратури слідчими Березанського відділу поліції завершено досудове розслідування стосовно голови одного з фермерських господарств Березанського району за вчинення злочинів у сфері службової діяльності.

Установлено, що голова фермерського господарства, зловживаючи своїми службовими повноваженнями, з метою незаконного отримання у фактичне володіння понад 6 га земель сільськогосподарського призначення, у порушення вимог Закону України «Про фермерське господарство», згідно якого членами фермерського господарства можуть бути подружжя, їх батьки, діти, які досягли 14-річного віку, інші члени сім’ї, родичі, які об’єдналися для спільного ведення господарства, включив у члени фермерського господарства громадянку, яка не є його родичем та членом родини, про що склав рішення протоколу та вніс зміни до Статуту господарства. 

На підставі даного рішення розпорядженням Березанської райдержадміністрації у власність особі для ведення фермерського господарства незаконно передано зазначену земельну ділянку. 

Дії голови фермерського господарства кваліфіковано за ч.1 ст. 364 та  ч.1 ст. 366 КК України (зловживання службовим становищем та службове підроблення).

8 червня 2018 року обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.


За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1
 

кількість переглядів: 2416