Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2018

Прокуратура звернулась до суду з позовом про повернення державі земельної ділянки вартістю 1,3 млн грн

                           

Первомайською місцевою прокуратурою, з метою припинення порушення законодавства в сфері земельних відносин, скеровано до суду цивільний позов про визнання недійсними свідоцтв про право на спадщину за законом, на підставі яких фізичні особи незаконно успадкували право постійного користування земельною ділянкою сільськогосподарського призначення загальною площею 50 га вартістю 1,3 млн грн, та повернення її державі.

Установлено, що вказана земельна ділянка в 1992 році надана Арбузинською районною радою жителю Арбузинського району на праві постійного користування для ведення селянського (фермерського) господарства. У 2011 році останній помер, в зв’язку з чим право постійного користування припинилось.

Незважаючи на припинення права постійного користування,  дружина  та син померлого незаконно отримали свідоцтва про право на спадщину за законом та успадкували право постійного користування вищевказаною земельною ділянкою.

У зв’язку з тим, що місцеві органи влади та самоврядування не вжили заходи до усунення зазначеного порушення, прокуратура відреагувала на порушення, звернувшись з позовом до суду.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2558