Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.06.2018

Прокуратурою вжито заходів для припинення безпідставного використання земельної ділянки сільськогосподарського призначення вартістю 1 млн грн

                                                    

У вівторок, 12 червня 2018 року, господарський суд Миколаївської області підтримав позицію прокуратури та ухвалив рішення про повернення фермерським господарством державі в особі головного управління Держгеокадастру в Миколаївській області земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею майже 32 га вартістю близько 1млн.грн., розташованої у Вітовському районі.

Установлено, що упродовж тривалого часу фермерським господарством, у порушення вимог законодавства щодо порядку набуття та оформлення прав на землю, використовується зазначена земельна ділянка за відсутності жодних правових підстав. Незважаючи на це господарство використовує її для здійснення фермерської діяльності та отримання прибутку.

Вказане стало підставою для подання Миколаївською місцевою прокуратурою № 2 до суду позову про повернення у держвласність зазначеної земельної ділянки, який задоволено у повному обсязі.

Наявність такого рішення суду забезпечить можливість розпорядження державою в особі уповноваженого органу земельною ділянкою та використання її відповідно до вимог законодавства, а також надходження до бюджету коштів від її законного використання. 

Загалом, упродовж поточного року судами задоволено позовів органів прокуратури області про повернення земель сільськогосподарського призначення загальною площею 203 га вартістю майже 2 млн.грн.


Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2322