Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.06.2018

За викрадення автомобіля — 7 та 9 років в'язниці

                         

Первомайською місцевою прокуратурою у Веселинівському районному суді доведено провину 21-річного чоловіка ромської національності, жителя м. Первомайськ, у вчиненні ним разом зі своєю співмешканкою  викрадення транспортного засобу “ВАЗ-2110” у серпні 2016 року у м. Первомайськ.

У ході судового розгляду встановлено, що з метою заволодіння транспортним засобом, чоловік разом зі своєю співмешканкою викликали автомобіль “таксі”. Виїхавши за місто, жінка молотком почала наносити удари по голові водієві таксі, у цей час обвинувачений, сидячи на передньому сидінні, почав наносити удари по тулубу водію. Потерпілому вдалося вирватися з автомобіля, залишивши транспортний засіб для наживи останнім.

Як повідомлялось раніше, 7 червня 2018 року Первомайським районним судом його спільницю визнано винною у скоєні злочину та призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.  

Дії зловмисника кваліфіковані за ч. 3 ст. 289 КК України, як незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб,  поєднане з насильством небезпечним для здоров’я потерпілого та за ч.2 ст.185 КК України як таємне викрадення чужого майна (крадіжка), вчинена за попередньою змовою групою осіб.

Завдяки чіткій позиції державного обвинувача та достатній доказовій базі провину зловмисника доведено у повному обсязі.

Відтак, підтримавши позицію місцевої прокуратури, Веселинівським районним судом чоловіка визнано винним у скоєні злочинів та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 9 років.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1997