Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.07.2018

Первомайська місцева прокуратура вимагає повернення державі земельної ділянки вартістю понад 800 тис. грн. з незаконного користування

                                                             

На території Миколаївщини землі сільськогосподарського призначення займають 2054,4 тис.га або 83,6% від земельного фонду області та мають високу привабливість. З огляду на це, питання законності їх надання та  використання перебуває на постійному контролі органів прокуратури області.

Так, Первомайською місцевою прокуратурою наприкінці червня поточного року пред’явлено позов про повернення державі земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 32 га вартістю понад 800 тис. грн., розташованої в межах Арбузинської селищної ради.
Установлено, що в 1993 році селищною радою надано фізичній особі на праві постійного користування земельну ділянку для створення та у подальшому ведення селянського (фермерського) господарства.

Законом України «Про фермерське господарство» установлено, що право користування земельною ділянкою, яке виникло в особи на підставі державного акта на право користування земельною ділянкою без укладення договору про право користування земельною ділянкою із власником землі, припиняється зі смертю особи, якій належало таке право і не входить до складу спадщини.

Водночас попри те, що користувач земельної ділянки у 2013 році помер,  фермерським господарством за відсутності правових підстав упродовж тривалого часу продовжувалося використання вказаної земельної ділянки для здійснення своєї діяльності та отримання прибутку.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2311