Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2018

Прокуратура відреагувала на можливі корупційні ризики під час закупівлі газу для закладів освіти

                       

Первомайською місцевою прокуратурою за наслідками опрацювання даних, оприлюднених в системі «ProZorro», встановлені порушення Закону України «Про публічні закупівлі» при закупівлі відділом освіти Врадіївської райдержадміністрації природного газу для закладів освіти Врадіївського району.

Прокуратура з'ясувала, що відділом освіти у порушення вимог ст. 36 Закону України «Про публічні закупівлі» безпідставно без документального підтвердження та обґрунтування коливання ціни на природний газ внесено зміни до договору на постачання природного газу закладам освіти шляхом укладання 4 додаткових угод, якими збільшено ціну природного газу за 1 тис. куб.м. та зменшено обсяги постачання. Зокрема, збільшено ціну за одиницю товару з 7600 грн до 10890 грн, та зменшено кількість товару з 400 тис куб м до 279,153 тис  куб м.

З метою попередження неефективного використання бюджетних коштів, а також стягнення надміру сплачених коштів, місцевою прокуратурою до господарського суду Миколаївської області пред’явлено позов про визнання недійсними укладених додаткових угод та стягнення коштів в сумі понад 600 тис грн.

Крім того, прокуратурою скеровано лист на адресу Департаменту освіти і науки Миколаївської ОДА щодо проведення службової перевірки стосовно осіб, які вчинили зазначені вищі дії на предмет наявності корупційних ризиків.

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2609