Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2018

19-річний зловмисник проведе за ґратами 9 років за розбійний напад на 83-річного чоловіка

                                   

Вознесенською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні за ч.3 ст. 187 (розбій, поєднаний  з проникненням у житло)  КК України стосовно  19-річного мешканця с. Мостове Доманівського району.

Установлено, що у серпні минулого року в селі Мостове зловмисник, близько другої години ночі, постукав до 83-річного жителя, а той радий був відчиняти оскільки чекав на приїзд сина. Як тільки пенсіонер відчинив двері, нападник на нього накинувся та почав душити вимагаючи гроші, потерпілий кричав, що грошей в нього не має, однак зловмисника це не зупиняло. Він взяв дерев’яний табурет та наніс старенькому близько 10 ударів по голові. Після того той впав на землю, нападник зайшов до будинку та викрав останні кошти пенсіонера у сумі 800 грн.

Завдяки вміло скоординованим заходам процесуального керівника, працівниками Доманівського відділу поліції нападника затримано у той же день. 

Як з'ясовано у ході слідства, зловмисник неодноразово вчиняв правопорушення, однак не відбував покарання у місцях позбавлення волі, а лише проходив примусове лікування.

З метою об’єктивного розгляду справи та з урахуванням особи обвинуваченого в ході судового розгляду йому призначено комплексну судово–психіатричну експертизу, за результатами якої його визнано осудним.   
13 липня 2018 року вироком колегії Первомайського міськрайонного суду 19-річного зловмисника визнано винним у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення та призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі.

Як вже повідомлялось, упродовж 6 місяців 2018 року на території області на 58% зменшилась кількість зареєстрованих грабежів.

 
За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури
кількість переглядів: 2751