Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2018

Прокуратура відстояла в апеляції вищу міру покарання для вбивці

                         

У понеділок, 16 липня 2018 року, апеляційним судом Миколаївської області підтримано принципову позицію прокуратури Миколаївської області щодо невідповідності призначеного судом першої інстанції покарання жителю м. Миколаєва за вбивство людини та замаху на вбивство двох людей, серед яких працівник правоохоронного органу.

Нагадаємо, що у липні 2014 року, близько 22.40 год обвинувачений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та знаходячись на зупинці громадського транспорту у центрі м. Миколаєва,  підійшов до 73-річній жінки і 60-річного чоловіка та з хуліганських спонукань завдав їм тяжкі ножеві поранення, від яких чоловік помер на місці.  У подальшому, при затриманні здійснив замах на вбивство працівника правоохоронного органу.

За наслідками розгляду апеляційної скарги прокуратури скасовано вирок Центрального районного суду  м. Миколаєва від 2 лютого 2015 року в частині виключення, як зайвої, кваліфікації його дій за ч. 2 ст. 15, п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України, а також щодо призначеного покарання у виді позбавлення волі строком на 15 років та постановлено новий вирок.
Відтак, обвинуваченому призначено остаточне покарання у виді довічного позбавлення волі за вчинені ним злочини.


Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2047