Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.07.2018

Прокурорами підтримано державне обвинувачення у понад 2 тисяч кримінальних провадженнях (ДІАГРАМА)

                               

Упродовж 2018 року судами області за участі прокурорів Миколаївської області розглянуто 2122 кримінальних проваджень із прийняттям рішення по суті. Взято участь у розгляді 1186 проваджень із постановленням вироку. Забезпечено участь прокурора у розгляді апеляційним судом області 288 кримінальних проваджень.

Прокурорами в апеляційному порядку оскаржено 219 судових рішень. За апеляційними скаргами прокурорів у кримінальних провадженнях скасовано та змінено вироки стосовно 87 осіб. При цьому щодо 22 осіб  після скасування незаконних судових рішень за апеляційними скаргами прокурорів ухвалено нові вироки судом апеляційної інстанції, що складає   83,4%.

 



Внаслідок своєчасного та обґрунтованого реагування державних обвинувачів на порушення, які допускаються суддями під час ухвалення реабілітуючих рішень, за апеляційними та касаційними скаргами прокурора скасовано такі рішення у кримінальних провадженнях стосовно 8 осіб.

Крім того, забезпечено належне касаційне реагування прокурорів на судові рішення у кримінальних провадженнях. За касаційними скаргами прокурорів упродовж 6 місяців 2018 року переглянуто судові рішення стосовно 13 осіб, за касаційними скаргами інших учасників процесу – стосовно 5 осіб. Відтак рівень касаційного реагування прокурорів складає 72,2%, що є одним з найкращих показників у державі (65,5%).

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2224