Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.07.2018

Знову оковита привела на лаву підсудних - житель Первомайська поранив ножем односельця, з яким пив горілку

                                                 

Незважаючи на те, що з початку року, завдяки скоординованим заходам прокуратури області вдалось зменшити кількість злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння на 4,6% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року, люди продовжують зловживати “оковитою”, що прямо пов'язане  зі злочинністю. З огляду на підвищену небезпеку, стан сп’яніння відповідно до  п. 13  ст. 67 КК України є обтяжуючою обставиною при призначенні покарання.

Зокрема, 24 травня 2018 року, Первомайським міськрайонним судом  підтримано позицію процесуального керівника і слідчого та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою стосовно 51-річного жителя с. Лиса Гора Первомайського району, який  підозрюється у нанесенні ножового поранення односельцю. 

З'ясовано, що 22 липня, зловмисник, раніше судимий за вчинення вбивства, після спільного розпиття спиртного з 40-річним односельцем — інвалідом 3 групи, у ході сварки, наніс  чоловікові один удар ножем в нижню частину живота, спричинивши тілесні ушкодження у вигляді проникаючого ножового поранення черевної порожнини, різаної рани печінки, внутрішньо черевної кровотечі.     Потерпілий у важкому стані потрапив до реанімаційного відділення лікарні.

Цього ж дня зловмисника затримано у порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 121 КК України (спричинення умисного тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння), санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років. 

За інформацією Первомайської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2189