Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2018

Затримано телефонного шахрая, який діяв за схемою “ваш син потрапив у ДТП”

                                           

У результаті злагоджених професійних дій працівників Інгульського відділу Миколаївської місцевої прокуратури № 2 та Інгульського відділу поліції встановлено та затримано 36-річного раніше судимого мешканця м. Первомайськ Луганської області, який обґрунтовано підозрюються у шахрайських діях щодо двох літніх жінок, 66 та 80 років.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 6 серпня 2018 року підозрюваний зателефонував одній з потерпілих, та під приводом того, що «син потрапив в дорожньо-транспортну пригоду та скалічив людину» і потребує грошових коштів для лікування потерпілого, заволодів 3 тисячами доларів США та 2 тисячами євро.

На цьому свою протиправну діяльність підозрюваний не зупинив, а, натомість, вчинив новий злочин. Так, наступного дня він зателефонував 80-річній жінці, і під аналогічним приводом намагався заволодіти грошовими коштами останньої у сумі 27 тис. грн, але не встиг досягнути своєї злочинної мети через обставини, які не залежали від його волі, а саме: його затримав онук потерпілої.

Зловмиснику повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 190, ч. 3 ст. 15, ч. 2 ст. 190  КК України, тобто шахрайство - заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою, у тому числі, скоєне через замах. Санкція статті передбачає покарання до 3 років позбавлення волі.

9 серпня 2018 року слідчим суддею стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб з правом внесення застави у розмірі 20 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб - 36820 грн.

Досудове розслідування триває.    

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 2

кількість переглядів: 2693