Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.08.2018

Прокуратура довела незаконність використання земель державної власності вартістю майже півмільйона гривень

                                

У четвер, 9 серпня 2018 року,  господарський суд Миколаївської області підтримав позицію прокуратури, задовольнивши позов щодо повернення  у розпорядження держави земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 20 га вартістю майже 500 тис. грн., розташованої в межах Галицинівської сільської ради Вітовського району.

Установлено, що фермерське господарство усупереч вимог земельного законодавства без належних правових підстав упродовж 2013-2018 років користується земельною ділянкою сільськогосподарського призначення.

 
При цьому, органом, уповноваженим на передачу зазначених земель у користування іншим особам є Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області, котрим ця ділянка у користування фермерського господарства не надавалась, а право постійного користування землею, яке належало фізичній особі, припинилося у зв’язку зі смертю цієї особи.

З метою усунення зазначених порушень та захисту інтересів держави, Миколаївська місцева прокуратура № 2 звернулась з позовом до суду, який задоволено в повному обсязі.

Вказане забезпечить повернення державі особливо цінної земельної ділянки сільськогосподарського призначення та можливість подальшого її використання у відповідності з вимогами закону.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 2288