Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.08.2018

Забезпечення дотримання конституційних прав в’язнів та приведення у відповідність до міжнародних норм і стандартів умов їх тримання – одне із важливих завдань у роботі прокуратури області (ФОТО)

                          

Додержання конституційних прав в’язнів у місцях несвободи знаходиться у полі особливої уваги Генерального прокурора, міжнародних інституцій.

Прокурором області Тарасом Дунасом організовано проведення комплексних перевірок у всіх установах виконання покарань області.

На даний час перевірки завершено у всіх установах виконання покарань області, а саме: ДУ «Вознесенська виправна колонія № 72», ДУ «Арбузинська виправна колонія № 83», ДУ «Казанківська виправна колонія № 93», ДУ «Новобузький виправний центр №103», ДУ «Снігурівська виправна колонія № 5» та ДУ «Миколаївський слідчий ізолятор».

Під час перевірок у зазначених установах, виявлено порушення вимог Закону України «Про попереднє ув’язнення», Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», Закону України «Основи законодавства про охорону здоров’я» та відомчих нормативно-правових актів.

У ході перевірок поновлені права 16 в’язнів щодо належного медичного та матеріально побутового забезпечення, прийнято на особистому прийомі 12 громадян.

Крім цього, встановлено випадок незаконного утримання в’язня в установі виконання покарань, у зв’язку з чим його негайно було звільнено.

З метою усунення виявлених у ході комплексних перевірок порушень, а також причин, що їм сприяли, внесено 7 документів реагування, з яких 2 - скеровано керівництву Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації Міністерства юстиції України.

Дотримання конституційних прав в’язнів та приведення у відповідність до міжнародних норм і стандартів умов їх тримання, перебуває на постійному контролі керівництва прокуратури області.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 2329