Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2018

За апеляційною скаргою першого заступника прокурора області вбивцю засуджено до суворішої міри покарання

                                        

За принципового реагування прокуратури Миколаївської області в апеляційному порядку переглянуто вирок стосовно 42-річного мешканця Миколаївського району Миколаївської області, обвинуваченого у вбивстві, вчиненому особою, яка раніше вчинила вбивство (п. 13 ч. 2 ст. 115 КК України).

У ході судового розгляду встановлено, що 22.08.2017 обвинувачений, перебував зі своєю знайомою на одній із баз відпочинку с. Коблево Березанського району, де в вечірній час в ході спільного дозвілля розпивали алкогольні напої, в ході чого між ними виник конфлікт на ґрунті ревнощів, у ході якого у обвинуваченого виник умисел на позбавлення життя потерпілої, який останній реалізував шляхом нанесення численних ударів в життєво важливі органи,  здавлювання шиї, від яких настала смерть потерпілої. 

Вироком Веселинівського районного суду Миколаївської області обвинуваченого засуджено до 10 років позбавлення волі.

Не погодившись із вироком суду в частині призначеного покарання з підстав невідповідності призначеного покарання тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого, першим заступником прокурора області внесено апеляційну скаргу з вимогою скасувати вирок суду першої інстанції та ухвалити новий.

Колегія суддів судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Миколаївської області визнала обґрунтованими доводи прокурора про м’якість призначеного покарання, призначення його судом першої інстанції без врахування обставин кримінального правопорушення, його наслідків, не врахування  суспільної небезпеки вчиненого злочину.
Також колегія суддів апеляційного суду врахувала, що обвинувачений раніше засуджувався за вчинення умисного вбивства та був звільнений від відбування покарання умовно – достроково.

Вироком апеляційного суду Миколаївської області, який набрав законної сили, обвинуваченому призначено більш суворе покарання у виді 14 років позбавлення волі.
 

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 2371