Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2018

Судитимуть грабіжника -«нелегала»

                                    

За належного процесуального керівництва Доманівського відділу Вознесенської місцевої прокуратури слідчим відділенням Доманівського відділення поліції завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно раніше судимого громадянина Молдови, який перебував в Україні нелегально, за ч.2 ст. 186 КК України (відкрите викрадення чужого майна (грабіж), поєднане з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого).

Так, 14 липня цього року, близько 02.15  год., зловмисник на автомобілі марки «Volkswagen», під керуванням свого товариша, рухався по автодорозі Т-1506 з Веселинівського району в напрямку смт. Арбузинка.

У цей час, по автодорозі біля с. Мостове Доманівського району, рухався місцевий мешканець.

Зловмисник, коли побачив пішохода, попросив водія зупинитись, та представившись працівником поліції, почав вимагати у потерпілого документи, що посвідчують його особу, а після відмови, звернув увагу на мобільний телефон останнього та вирішив заволодіти ним.

З метою подолання можливого опору правопорушник наніс потерпілому декілька ударів рукою в обличчя та ногою по тулубу, після чого відкрито заволодів грошовими коштами в сумі 1200 грн., мобільним телефоном та іншим майном потерпілого.
По «гарячих слідах» зловмисника вдалося затримати працівникам сектору реагування патрульної поліції Доманівського відділення поліції вже неподалік смт. Доманівка.

За клопотанням слідчого, погодженого з процесуальним керівником, слідчим суддею стосовно нього застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Водночас виявилось, що у правопорушника це не перші проблеми із законом – у грудні 2017 року він був засуджений Арбузинським районним судом Миколаївської області до штрафу за злочин, передбачений ч.1 ст. 309 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Крім того, в Україні він перебуває без належних правових підстав, а після відбуття покарання буде вирішено питання про його депортацію.

Обвинувальний акт скеровано до суду. За вчинене злочинцю загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 4 до 6 років.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2447