Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2018

Результати роботи органів прокуратури Миколаївщини за тиждень

                                

Минулий тиждень виявився насиченими для правоохоронців Миколаївщини, які своєю злагодженою роботою довели, що можуть працювати на успішний результат у протидії злочинності.

Зокрема, завдяки скоординованій діяльності правоохоронців розкрито понад 200 кримінальних правопорушень, з яких  46 тяжких злочинів та 2 - особливо тяжких.

Значного позитиву досягнуто при розкритті кримінальних правопорушень правоохоронцями м. Миколаєва та Первомайського району. 

Так, розкрито зухвале вбивство професора університету, що сталося 1 вересня цього року у Центральному районі м. Миколаєва.  За результатом проведеного комплексу оперативно-розшукових заходів затримано 25-річного місцевого жителя, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні злочину.  Тривають невідкладні слідчі дії.

Під процесуальним керівництвом органів прокуратури області, слідчими  поліції завершено досудове розслідування у 157 кримінальних провадженнях, обвинувальні акти у яких скеровані до суду. Найбільше проваджень скеровано до суду процесуальними керівниками Миколаївської місцевої прокуратури № 1 (44) та Миколаївської місцевої прокуратури № 2 (38). 

За минулий тиждень судами постановлено 25 обвинувальних вироків. Найбільше публічне обвинувачення підтримано прокурорами Баштанської та Вознесенської місцевих прокуратур. 

При цьому слід зазначити, що середнє навантаження на одного процесуального керівника складає від 100 до 200 кримінальних проваджень. Найбільше навантаження приходиться на процесуальних керівників Миколаївських місцевих прокуратур № 1 та № 2, Первомайської місцевої прокуратури.

Також за останні сім днів прокурорами проведено об'ємну роботу у сфері реалізації представницьких повноважень. Зокрема, до суду пред’явлено 3 позови на суму більше 1 млн. грн., у тому числі 2 позови щодо повернення земель площею 26,7 га вартістю 828 тис.грн. та 1 позов щодо стягнення коштів у сумі 214 тис.грн. Судами розглянуто та задоволено  3 позови та 2  апеляційні скарги на загальну суму близько 100 тис. грн.

У цій сфері зі своїми обов'язками результативно справилися прокурори Баштанської та Первомайської місцевих прокуратур.


Прес-служба прокуратури Миколаївської області
 

 

кількість переглядів: 2008