Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.09.2018

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох зловмисників, які серед білого дня напали на 19-річного хлопця

                             

У четвер, 13 вересня 2018 року, Первомайською місцевою прокуратурою до Южноукраїнського міського суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням двох осіб у скоєнні ними зухвалого розбійного нападу у центрі міста Южноукраїнська.

Встановлено, що 23 липня 2018 року, близько 15.00 годин, двоє раніше неодноразово засуджених місцевих жителів, 28 та 29 років, відслідкували у приміщенні Ломбарду «потенційну жертву» - 19-річного хлопця, який отримав грошові кошти у сумі 2000 грн. за закладений мобільний телефон. Дочекавшись коли потерпілий вийде на вулицю, підійшли до нього та, погрожуючи ножем, заволоділи грошовими коштами хлопця та з місця злочину зникли.

Завдяки злагодженій роботі правоохоронних органів, упродовж двох годин з моменту нападу встановлено та затримано злочинців, у яких вилучено викрадені кошти та знаряддя злочину – ніж.   Один з них на момент вчинення злочину перебував у розшуку, у зв'язку з ухиленням від відбування покарання у вигляді позбавлення волі.

Дії зловмисників кваліфіковано ч.2 ст. 187 КК України – напад з метою заволодіння чужим майном (розбій), поєднаний із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя та здоров`я особи, яка зазнала нападу, вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до десяти років з конфіскацією майна.

За вчинений злочин їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Загалом, завдяки спільним зусиллям правоохоронних органів Миколаївщини вже другий рік поспіль досягнуто вищого рівня розкриття кримінальних правопорушень, ніж загалом у державі: 3 % проти 1,6 % за остаточними результатами досудового розслідування та 1,2 % проти 1 % за оголошенням особам про підозру.

За інформацією Первомайської місцевою прокуратурою

кількість переглядів: 2291