Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.09.2018

У прокуратурі відбувся обмін думками щодо організації діяльності органів прокуратури у сфері запобігання та протидії корупції (ФОТО)

                              

Сьогодні, 21 вересня  2018 року, у регіональній прокуратурі відбувся семінар на тему: «Актуальні питання організації  діяльності органів прокуратури у сфері запобігання та протидії корупції».

У заході, під головуванням заступника прокурора області Степана Божила, взяли участь керівники місцевих прокуратур, їх заступники, прокурори відповідальні за цей напрямок, представники управління захисту економіки в області та Миколаївського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Відкриваючи семінар, Степан Божило зазначив, що організація роботи органів прокуратури у сфері запобігання та протидії корупції віднесена до пріоритетного напряму діяльності відповідно до вимог чинного законодавства та з урахуванням положень галузевих наказів Генеральної прокуратури України. Із застосуванням наданих законами повноважень органи прокуратури зобов’язані забезпечувати невідворотність відповідальності за корупційні та пов’язані з корупцією правопорушення, поновлення порушених прав громадян та інтересів держави, відшкодування збитків, завданих такими діяннями, виявлення та усунення причин і умов, що сприяли їх вчиненню.

Так, спільними зусиллями правоохоронних органів області у поточному році вдалося вжити дієвих заходів у сфері протидії правопорушенням, пов’язаним з корупцією. Зокрема, упродовж 8 місяців поточного року складено та скеровано до суду 159 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією (торік- 116). За результатами розгляду судами справ за протоколами, адміністративне стягнення у вигляді штрафу накладено на 85 осіб (29 - торік).

Органами прокуратури області, в порядку ч.3 статті 65 Закону України «Про запобігання корупції» ,на адреси керівників установ, відомств та організацій внесено 81 документ реагування (75 торік), за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності  притягнуто 30 осіб (31 торік).

Прокурор з питань організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції управління представництва інтересів держави в суді Андрій Кременцов детально зупинився на останніх законодавчих змінах у сфері протидії корупції та нових нормативних документах Генеральної прокуратури України, які регламентують діяльність на цьому напрямку.

Із присутніми обговорені шляхи реалізації повноважень прокурора у сфері запобігання та протидії корупції поза межами кримінального провадження у сучасних умовах, організація роботи прокурора під час судового розгляду протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, питання відшкодування збитків, завданих такими правопорушеннями, обліку вказаної діяльності, а також певні проблемні питання діяльності на напрямку, які насамперед потребують законодавчого вирішення.

Зі свого боку виступили представники Нацполіції, які довели присутнім результати своєї діяльності у сфері протидії корупції.

Серед присутніх відбувся обмін думками із висвітлених питань.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

кількість переглядів: 1822