Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.09.2018

Водію, який збив 8-річного хлопця та залишив місце ДТП, обрано запобіжний захід (ФОТО)

                          

Заводським відділом Миколаївської місцевої прокуратури №1 здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом резонансної дорожньо-транспортної пригоди, яка мала місце 17 вересня 2018 року на вулиці Кузнецькій в місті Миколаєві.

Установлено, що водій автомобіля «RENAULT LOGAN», рухаючись по вулиці Кузнецькій, на пішохідному переході скоїв наїзд на 8-річного хлопця та одразу залишив місце пригоди. Внаслідок автопригоди дитину з травмами госпіталізовано до лікарні.

21 вересня 2018 року, відповідно до вимог ст.208 КПК України, водія автомобілю затримано. Ним виявився 25-річний житель м. Миколаєва. Відповідаючи на питання слідчого, чому він залишив місце пригоди та не надав допомогу потерпілому, підозрюваний пояснив, що злякався відповідальності. Однак, побачивши у засобах масової інформації повідомлення про те, що поліцейські його розшукують, вирішив повернутись додому та піти у поліцію.

Наступного дня, йому за погодженням з процесуальним керівником повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та ч. 1 ст. 135 КК України (залишення в небезпеці). 

Зважаючи на тяжкість наслідків злочину, слідчим із процесуальним керівником погоджено клопотання щодо обрання підозрюваному міри запобіжного заходу – тримання під вартою терміном на 60 діб.

23 вересня 2018 року Заводським районним судом міста Миколаєва клопотання слідчого задоволено частково та водію обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у період з 19.00 год. до 07.00 год.

Розслідування триває.

За інформацією Миколаївської місцевої прокуратури № 1

кількість переглядів: 2591