Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.09.2018

Прокуратура в черговий раз відреагувала на порушення земельного законодавства

              

Вознесенська місцева прокуратура продовжує послідовну роботу щодо поновлення інтересів держави шляхом повернення земель сільськогосподарського призначення.

Зокрема, Єланецьким відділом Вознесенської місцевої прокуратури за результатами моніторингу публічної кадастрової карти України встановлено факт використання суб’єктом господарювання земельних ділянок на території Єланецького району площею понад 70 га вартістю 1,6 млн грн без належних правових підстав.

Так, упродовж 1991-1996 років громадянину видано державні акти на право постійного користування зазначеними земельними ділянками. Проте вказана особа на початку 2018 року померла, як наслідок право користування ділянками припинилось. Однак, незважаючи на це фермерське господарство на чолі з новим керівником, не маючи на те будь-яких правових підстав, продовжує використовувати землі державної власності.

Зазначене стало підставою для подання місцевою прокуратурою позову до фермерського господарства про повернення земельної ділянки у розпорядження держави.


За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 2599