Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.10.2018

Ще двох депутатів визнано винними у порушенні вимог фінансового контролю

                           

Снігурівським відділом Баштанської місцевої прокуратури   забезпечено участь у розгляді судом протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, щодо двох депутатів Снігурівської міської ради.

Встановлено, що вказані суб’єкти декларування, відповідно до вимог Закону України «Про запобігання корупції», щорічну електронну декларацію за 2016 рік, подали з порушенням строку, визначеного чинним законодавством.

Підтримавши позицію прокуратури, постановами Снігурівського районного суду депутатів визнано винними у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та  накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень кожному.

Так, у поточному році судами області за адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, у сфері фінансового контролю до адміністративної відповідальності притягнуто 39 депутатів місцевих рад.

Нагадуємо, що згідно ч.1 ст. 172-6 КупАП за несвоєчасне подання без поважних причин декларації особи, уповноваженої на виконання функції держави або місцевого самоврядування, передбачена адміністративна відповідальність.

За умисне неподання декларації суб'єктом декларування,   передбачена кримінальна відповідальність, відповідно до ст. 366-1 КК України.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області
 

кількість переглядів: 2255