Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2018

Прокуратура відреагувала на чергові порушення земельного законодавства

                        

Органи прокуратури Миколаївщини продовжують послідовну роботу щодо поновлення інтересів держави шляхом повернення земель сільськогосподарського призначення державі.

Так, Веселинівським відділом Вознесенської місцевої прокуратури встановлено факт використання суб’єктом господарювання двох земельних ділянок площею 20,6 га та 27,6 га загальною вартістю  272 тис. грн. без належних правових підстав, розташованих на території Веселинівського району.

Зокрема, земельні ділянки у 2012 році надані фізичній особі на підставі договорів оренди  для сінокосіння та випасання худоби. Однак, незважаючи на це господарюючий суб’єкт використовував земельні ділянки не за цільовим призначенням та вирощував зернові культури, заподіюючи при цьому державі відповідну шкоду.

Реагуючи на порушення, місцева прокуратура звернулась  до суду з позовами про дострокове розірвання договорів, повернення земельних ділянок у розпорядження держави та стягнення шкоди  у розмірі близько 20 тис грн, завданної незаконним використанням земельної ділянки.

За інформацією Вознесенської місцевої прокуратури

кількість переглядів: 1946