Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.10.2018

Органами прокуратури Миколаївщини подовжується наступальна діяльність щодо протидії правопорушенням, пов’язаним з корупцією

                                                        

Органами прокуратури Миколаївської області упродовж поточного року вжито дієвих практичних заходів у сфері протидії адміністративним правопорушенням, пов’язаним з корупцією та іншим порушенням антикорупційного законодавства.
    Так, упродовж 9 місяців 2018 року за погодженням з регіональною прокуратурою спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції в області складено та скеровано до суду 189 протоколів про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією.
    У розгляді судами справ за протоколами про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, постійно забезпечується участь прокурорів.
За результатами розгляду судами справ за вказаними протоколами, адміністративне стягнення у вигляді штрафу накладено на 89 осіб:
-   39 депутатів місцевих  рад;
-   2 посадових осіб органів місцевого самоврядування;
-   24 правоохоронців;
-   6 державних службовців;
-   4 службових осіб інших державних органів; 
-   14 посадових осіб юридичних осіб публічного права.

Категорія осіб, притягнутих до відповідальності за скоєння адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією у 2018 році


На вказаних осіб накладено штрафи на суму 117 742 грн.
Зокрема, постановою Вознесенського міськрайонного суду Миколаївської області від 22.06.2018 за результатами розгляду протоколу про адміністративне правопорушення, складеного працівниками УЗЕ в області ДЗЕ Нацполіції, притягнуто до відповідальності за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.2 ст. 172-6 КУпАП начальника державної установи «Вознесенська виправна колонія» № 72.
За обставинами справи, притягнута до відповідальності особа,  будучи особою, на яку поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції» та суб’єктом декларування, у порушення вимог ст. 52 вказаного Закону,  не розмістила повідомлення на сайті НАЗК про суттєві зміни у майновому стані, одержавши 28.12.2017 грошове забезпечення при звільненні  сумі 208,4 тис. грн., що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 01.01.2017.
На порушника накладено покарання у вигляді штрафу у сумі 1700 грн.
Крім цього, постановою Ленінського районного суду міста Миколаєва від 10.10.2018 за результатами розгляду протоколу про адміністративне правопорушення, складеного працівниками УЗЕ в області ДЗЕ Нацполіції, притягнуто до відповідальності за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1 ст. 172-6 КУпАП посадову особу юридичної особи публічного права – директора КП «Миколаївська овочева база».
Вказана особа, будучи суб’єктом декларування своєчасно не подала декларацію за 2017 рік, подавши її лише у серпні поточного року.
Суд погодився з доводами прокурора щодо доведеності вини особи та наклав покарання на порушника у вигляді штрафу у сумі 850 грн.
Органами прокуратури Миколаївщини у поточному році активно реалізовувались повноваження, передбачені частиною 3 статті 65 Закону України «Про запобігання корупції», у частині реагування на порушення вимог вказаного Закону, виявлення причин та умов, що сприяють вчиненню корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень.
Так,  упродовж 9 місяців поточного року органами прокуратури області, в порядку ч.3 статті 65 Закону, на адреси керівників установ, відомств та організацій внесено 86 документів реагування, за результатами розгляду 67 з яких, до дисциплінарної відповідальності  притягнуто 34 особи. Інші подання перебувають на розгляді.



Зокрема, Миколаївською місцевою прокуратурою №2 у серпні поточного року внесено подання виконуючому обов’язки начальника державної податкової інспекції в Інгульському районі м. Миколаєва у Миколаївській області щодо проведення службового розслідування за фактами порушень вимог фінансового контролю окремими працівниками установи, а саме – внесення до декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік недостовірних даних.
За результатами розгляду подання та проведеного службового розслідування до дисциплінарної відповідальності притягнуто одну службову особу вказаної установи.
У поточному році за документами реагування органів  прокуратури скасовано 4 нормативні акти органів місцевого самоврядування, прийняті з порушенням вимог Закону України «Про запобігання корупції».
Робота на напрямку продовжується.

Прес-служба прокуратури Миколаївської області

 

кількість переглядів: 2111